signaturhagen-portal

Konseptet

– et hjem som gir så mye mer i hverdagen.

Sosial boform

Livet i Signaturhagen gir hverdagen "det mye ekstra" med attraktive fellesrom hvor det sosiale skapes. Her kan du delta når du ønsker, og gjerne bidra med ditt engasjement på interesser du allerede har. Kanskje er du klar for å bli kjent med nye områder, oppdage nye interesser og utvide det daglige nettverket? Å dele interesser med flere gir energi og sosialt fellesskap.

Fellesfasiliteter er her som treningsrom, lounge, bibliotek, badstu, hobbyrom, gjesteleiligheter og en temperert helårig hage. 

Mer imponerende er imidlertid de sosiale bokvalitetene vi ser vokse frem allerede før innflytting som gir nye og varige bånd mellom kommende naboer. I Signaturhagen kan du forvente deg engasjerte og entusiastiske beboere som bidrar inn i felleskapet. Det byr på solid sosial glede og trygghet for beboerne å tilhøre nettopp et slik fellesskap.


Den grønne hagen

Den helårige hagen er identiteten i alle prosjektene. Når vinterkulden biter, og det er glatt og kaldt ute, vil hagen være et ekstra oppholdsrom omgitt av et vakkert og planterikt miljø.

Vi tror at vår hage beriker deg mer enn kún å være en arena for sosialt samvær. Jørn Viumdal, Gründer av BioOffice som er en av våre samarbeidspartnere ved utviklingen av hagen, har skrevet boken «Skoglufteffekten». Boken beskriver hvilken effekt planter har på mennesker innendørs.

"Vi mennesker er skapt for å være ute, men vi tilbringer hele 90 % av tiden vår innendørs".  Visste du at forskning viser at gevinsten ved en tur i skogen er over straks vi er tilbake innendørs.

Plantene

De fleste av våre trær, planter og bunnvekster er håndplukket fra planteskoler i Karibien, USA og Sør-Europa. Det er en god blanding av blomstrende planter og grønne vekster.  Plantene blir i hovedsak vannet automatisk med dryppvanningsslanger som ligger litt ned i jordsmonnet. Dette bidrar til å redusere luftfuktighet og vannforbruk.

Gjennom den mørke årstiden vil deler av døgnet sikres med ekstra god belysning for plantenes trivsel og vekst.

Klimaet

Våre vinterhager klimatiseres for å være tempererte hele året. Med varme temperaturer om sommeren og aktiv temperering av hagen om vinteren, kan vi møblere hagene med grønne planter som vokser og gror, skjermet for minusgrader, snø og is og belyst med vekstbelysning gjennom den mørke årstiden ved behov. Det velges planter tilpasset stemingen og vekstvilkårene til hvert individuelle prosjekt med fokus på å opprettholde grønne omgivelser året rundt. 

Møteplassene 

Hver hage er unik i utformingen med ulike planløsninger og innredning.  

Dette er stedet for tilfeldige møter ved postkassen, eller planlagte felles treff. Hagen er et godt rom. Den er gjerne utformet i nivåer, som deler opp rommet i mindre soner, samt gir de ulike sonene ulik karakter. Her er det både luftige og åpne arealer, men også mer intime, lune kroker. Her kan man også sitte uten å måtte være sosial- med en god bok, eller bare for å nyte det grønne.

- Jeg har ventet på dette tilbudet i Kongsberg i 30 år.

Innrømmelsen kommer fra Wivi Evadatter Jahnsen (61). Hun skal flytte inn i Signaturhagen Kongsberg i år.

- Jeg tror at vi må tilbake til en levemåte hvor vi deler på mer, sier hun og fortsetter. - I dag eier hver husstand sin gressklipper, sin snøfreser og sin hekksaks. Selv der man bor tett i tett. Den økonomiske veksten i velferds-Norge har gjort dette mulig. Jeg tror vi mister viktige aspekter i de mellommenneskelige forhold ved å leve slik. Det gir oss muligheten til å isolere oss i vårt eget hus og det er ikke bra. Vi trenger fellesskap mennesker imellom. 


Delekultur 

Glem alt du tror du vet om delekultur og fellesarealer! Vi skaper fellesrom av høy kvalitet, med mange muligheter og bruksområder, og med elementer som bidrar til en bedre og enklere hverdag, som høyner livskvalitet og gir økte muligheter for mestring. Vi etablerer fleksible rom som kan benyttes til verksted, trening, dyrking, kjøkken med mer, alt etter hvilke interesser og behov du som beboer har. Delekultur øker kvaliteten i hverdagen. Man får mer plass, og flere funksjoner.  

Naboportalen «Vi»

Vi flytter tettere og tettere, men bor mentalt lengre fra hverandre. 

I samarbeid med Heime har vi i våre prosjekter utviklet brukerappen "Vi" for deg som bor i Signaturhagen. Om du vil reservere gjesteleiligheten før familiebesøk, ha grillselskap med naboer eller bare trenger noen til å  vanne plantene dine når du er på ferie, da er dette en enkel hjelp. I tillegg finner du mange andre tjenester gjennom appen. Hva med vaskehjelp eller frokost levert på døra? 

Mye kan gjøres alene. Mer kan gjøres sammen. 

Naboportalen "Vi" er ikke bare der for å låne verktøy og booke rom, men også for å gi deg og dine naboer en felles plattform for fellesskap og samhold. Her kan dere organisere aktiviteter og interessegrupper. Hva med treningsgruppa "Vi som liker høyt tempo", et kokkelag, en vinklubb eller badeentusiastene? I appen får du oversikt over aktiviteter som foregår og velge selv hva du vil være med på. 

Og hvis du trenger en bormaskin til å henge opp et bilde så må du ikke nødvendigvis kjøpe en. Bare spør om noen av naboene har, gjennom appen. Eller kanskje du selv er handy og vil tilby en ledig hånd? La naboene få vite at de kan spørre deg om hjelp.

"Vi" i Signaturhagen

Ønsker du å vite mer?